Nieuws

Vergeet u de technische staat van uw pand niet?

Een quickscan is juist in deze tijden belangrijk! Door de crisis kunnen financiële en technische prioriteiten verschuiven ten opzichte van voorgaande jaren. Daarom zijn we in deze bijzondere tijd veel bezig met het uitvoeren van quickscans en updaten van meerjarenonderhoudsplannen. Wanneer we de technische werkzaamheden prioriteren kunnen we de begrote budgetten met de nieuwe financiële mogelijkheden vergelijken. Zo wordt inzichtelijk wat de belangrijkste werkzaamheden zijn op korte termijn en wat hiervan financieel de gevolgen zijn. Wat prettig om te weten is dat de kosten van deze update minder hoog zijn ten opzichte van een complete herinspectie van bijvoorbeeld een meerjarenonderhoudsplan. Lees hier verder

Een duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een steeds belangrijker thema. In 2023 moet elk kantoorpand groter dan 100m2 minimaal een label C hebben. Maar wat moet je daaraan doen als je eigenaar of beheerder bent van een pand? Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn we 3 jaar geleden gestart om duurzaamheid te koppelen aan het meerjarenonderhoudsplan. Omdat wij iets willen betekenen voor de wereld, en voor de toekomst van onze kinderen.

Lees hier meer…

De gezichten van IBOVA (interview Kevin Goos)

De corebusiness van IBOVA is het realiseren van MJOP’s op basis van technische inspecties. Alvorens we een MJOP kunnen maken moeten we weten welke gebouwelementen aanwezig zijn in het pand en in welke onderhoudsstaat deze zich bevinden. Als je als beginnend inspecteur bij IBOVA werkt start je vaak met deze werkzaamheden. Het zorgt in een korte tijd voor inzicht en kennis in materialen en de wijze waarop we naar gebouwelementen kijken.

Sinds augustus 2019 is Kevin Goos bij ons gestart als beginnend inspecteur/adviseur. Dus tijd voor een interview! Lees hier het interview verder.

Inspecteur voor een dag

Het is dinsdagmorgen 5.45 uur. Mijn wekker gaat lekker vroeg, maar om een leuke reden. Ik mag vandaag mee met een technische inspectie. Ik verruil vandaag mijn vertrouwde bureautje voor een voor mij nog redelijk onbekende wereld. Of is dit toch niet zo’n onbekend terrein als ik denk? Om 7.00 uur verzamelen we op kantoor. Het is een aardige rit naar het mooie Doetinchem in de spits. Als we op locatie aankomen zien we een indrukwekkend distributiecentrum van zo’n 25.000 m2.

Combineren van inspecties steeds populairder

Steeds meer vastgoedeigenaren, gebouwbeheerders en facilitair managers ontdekken de kracht van het combineren van verschillende technische inspecties. Eén of twee dagen meerdere technische inspecteurs over de vloer en enkele weken later is alles voor het gehele pand voor de komende jaren inzichtelijk. En dit alles in één uitvoeringsplan. 

Isolatiesubsidie nu al op

isolatiesubsidie

Mensen die hun koophuis de komende maanden willen isoleren, dreigen naast het net te vissen. Het geld voor de isolatiesubsidieregeling is namelijk al bijna op. 

Begin 2016 werd bekend dat 80 miljoen euro beschikbaar zou komen voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen. Daarnaast werd 20 miljoen vrijgemaakt voor innovatie. Bij de start van de subsidieregeling in september 2016 was er nog maar 60 miljoen over.

CONTACTGEGEVENS

IBOVA B.V.
Kerksingel 2
2951 GE Alblasserdam
T: 078-7370451
M: 
info@ibova.nl